Първоначално публикувано от vovata
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да бъде, или да не бъде Alfa 147?
Collapse
X
-
Ако караш из задръствания може и толкоз да е. На една колежка Рено 19 1.8 и гори 13/100 бензин. Това е положението - в София разходът трябва да се смята на часове, а не на километри.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Омръзна ми от тези питания. Понякога имам чувството, че нямате мозъци. Някой му казал, че големи проблеми ще има, ужас, двигателя ще изхвръкне през ауспуха. Алоооооооо в Италия се правят най титулуваните марки в света мислете малко с тези глави все и до алфите са стигнали някои от инженерните автомобилни колоси, които бачкат там. Стига слушахте разни дебили, това са добри коли и то доста добри коли в техническо отношение за дизайна не смея да коментирам изобщо."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщениеСтига слушахте разни дебили...
Затова питам хора, които са фенове на марката и са с опит зад волана и под капака.Last edited by The_Alf; d.m.y г., 00:45.
Comment
-
Здравей и от мен задължен съм да пиша в тази тема тъй като преди 3 седмици си купих Alfa 147 и ще ти призная че преди да си купя колата не ме интересуваше нищо гледах почти всички коли за 10 000 и от толкова много коли избрах 147 сега вече я карам 3 седмици и осъзнавам че това е една страхотна кола, това е моята кола която карам с удоволствие и на който дизайн се наслаждавам всеки ден, колкото повече време минава толкова повече ми харесваКолата е уникална!
Нито за миг не съм се колебал дали да си я купя тъй като не робувам на хорски мнения а всяка кола се чупи и изисква подръжка така че...... смелоLast edited by Forza; d.m.y г., 23:15.
Comment
-
Колега въобще няма да сгрешиш с избора си за тази кола,съо карам вече 1г ози автомобил и съм много доволен от него,разхода ми е нормален като за 2.0-11/12 на 100 в града.Ткаче си търси здрава и читава кола.Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
The pleasure of driving Alfa Romeo!
Comment
-
Здравейте пичове. Имам Пунто Мк1 Спортинг, сега обаче страшно много ми се иска да имам и Алфа 147. Не знам какъв двигател точно. Хем ми се ще да е 2.0 salespeed, хем ми се ще да е 1,9 JTD. Искам да попитам дали някой е имал сериозни проблеми с този сейлспийд? Почетох бая и видях, че някои колеги се заяждат с думи от рода: "не си за Алфа". Болен фен съм на Ферари и не искам да карам нищо друго освен италиански коли. Насочете ме какво да се гледа основно при покупка. Нещо като детски болести да ги наречем за модела
Comment
-
Лично мнение - вземи бензин, двойка, ако е селеспиид изобщо няма да съжаляваш...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Selespeed
Задължително вкарай колата първо в сервиз, ако е със Селеспийд. Там могат да ти измерят налягането на хидравликата, работата на датчиците и т.н. И ако всичко е наред- взимаш и караш!Alfa Romeo 156 2.0 '99 Selespeed
ALFA- Always Looking For Assistance
Comment
-
Първоначално публикувано от borislav87 Покажи съобщениеЗдравейте!!!
Нов потребител съм в този форум. От известно време обмислям да си купя нова кола. Гледам почти всички марки... Парите които имам са около 10 000 лева. Та.... насочих се към Алфа 147 2.0 Селеспеед. Имам няколко въпроса към вас като запознати с марката. Колегата по горе беше задал един от въпросите, които аз щях да задам дали бензиновите двигатели са добри като цяло? Колко гори горе-долу (точно този двигател)? Бърза ли е? Питам бърза ли е.... защото имам приятел с 156 2.0 и като се возя не мога да кажа че е бърза, ако я сравня с други коли 150 коня. Вече за селеспееда изчетох много мнения и съм тотално объркан.... някой казват че много се разваля, други че е много по добре и т.н. Ще бъда особено благодарен ако отговорите на поне някой от моите въпроси.Е ти нищо не каза, ти какво очакваш от 150коня сток кола, да лети ли??? Не обяснявай, че не върви спрямо други 150 коня коли, защото си в огромна грешка, на твоя приятел може нещо да не е както трябва, но като цяло за килограмите си и мощността си върви много даобре даже, дай някоя друга 1300-400кг. кола със 2.0 сток мотор и 150коня, да видим колко върви. Пример е БМВ Е36 2.0 R6 150коня, сравнение с Алфата е мъртвец!!!
Comment
-
и аз, както доста от колегите, карам 147 от Коледа! 1.6 бензин, разход в града 10, защото не я юркам, извън под 8. Ускорява добре във високите обороти, не мога да кажа че е резачка, обаче макс.скорост 205+км/ч си добре. като комфорт и удоволствие е супер удобна, седалки, конзоли всичко. Минуси - въобще не е маневрена, 2 врати си е неудобство, дори и в годината 1 път да качваш повече от 2-ма души. иначе си заслужава!!! аз търсих 166, избирах между Ауди А4, Голф 4, Фокус и др, но се влюбих в 147!
УспехAlfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
Comment
-
Здравейте!
Пиша в тази тема,защото нещо не мога да се оправя с търсачката,а и ще пиша по темата.
Взех книжка преди известно време и започнах да си търся кола,за в града. Предпочитам да е автоматик,но имам някои питания относно системата selespeed на алфа ромео.
Четох по въпроса,особено за city mode. Въпроса ми е,това като обикновената "директна" ли е или има някои особености? И добре ли работи,или е сложена да се ползва само за кратко,иначе си ги сменяш сам?
Другия ми въпрос е свързан с двигателите. Спрял съм се или на варианта 2.0 бензин,150 к.с. и на дизела,който е 115 к.с. Предполагам,че бензина е по-добрия вариант с оглед на повечето мощност.Но все пак кое бихте ми препоръчали? Не съм някой "джигит" да ръчкам колата,но все пак искам когато искам да върви - тя да върви.
Колата най-вероятно ще се вкара от Италия,ако има значение...
Comment
Comment